Ozonas vaisių ir daržovių plovimui – natūralus būdas išlaikyti šviežumą


Kodėl tradicinis plovimas nėra pakankamas
Po derliaus nuėmimo vaisiai ir daržovės padengti žemėmis, organiniais likučiais bei mikroorganizmais. Tradicinis plovimas vandeniu ar cheminiais tirpalais dažnai pašalina tik matomus nešvarumus, bet ne visus mikroorganizmus, kurie vėliau spartina vaisių gedimą.
Be to, cheminės medžiagos gali paveikti produkto skonį, paviršių ar sukelti poreikį papildomam skalavimui.
Rezultatas – trumpesnis galiojimo laikas, daugiau atliekų ir didesnės sąnaudos.
Ozonas – revoliucija vaisių ir daržovių plovimo procese
Ozonas (O₃) – tai natūralus oksidatorius, kuris veikia keliais lygmenimis: naikina bakterijas, pelėsius ir virusus, o kartu oksiduoja organinius likučius nuo vaisių paviršiaus.
Įvedus ozoną į plovimo procesą, paviršius tampa švaresnis, o mikroorganizmų kiekis sumažėja iki 99 %, todėl produktai ilgiau išlieka švieži ir estetiški.
Skirtingai nuo cheminių dezinfekantų, ozonas nesukuria likučių, todėl vaisiai ir daržovės iškart tinkami pakuoti ar tiekti prekybai.
Guolin ozono generatoriai leidžia tiksliai reguliuoti ozono koncentraciją, kad plovimo procesas būtų saugus tiek produktui, tiek personalui.
Pagrindiniai ozono privalumai maisto plovime
Švaresni vaisiai ir daržovės – pašalinami mikroorganizmai, pesticidų likučiai, nešvarumai.
Lėtesnis gedimas – ozonas sustabdo pelėsio ir bakterijų dauginimąsi, ilginant produktų galiojimą.
Be chemikalų – nereikia chloruotų ar kitų sintetinių priedų.
Geresnė išvaizda ir kvapas – paviršiai tampa natūraliai švarūs, be pašalinio kvapo.
Ekonomiška – mažiau vandens keitimų, ilgesnis darbo laikas be prastovų.
Tvarus sprendimas maisto pramonei
Ozonas – tai technologija, leidžianti išlaikyti aukštą produkto kokybę be cheminių priedų, mažinti atliekas ir ilginti sandėliavimo laiką.
Šis metodas ypač tinka obuolių, kriaušių, morkų, agurkų, pomidorų ir salotų plovimui, kur svarbus natūralus paviršiaus švarumas ir ilgesnis šviežumas.
Kontaktai | Produktai | Sprendimai | Straipsniai
